Visitt til Bygdøy Folkemuseum og Huk

Så da var dagens sightseeing over. I dag har vi alle fire vært på Bygdøy (Norsk) Folkemuseum og ved stranda ved Huk, sammen med Stine og Martin og koset oss i nydelig påskevær. Det var mye å se, spesiellt om man interesserer seg for forhistoriske bygg og tradisjoner. Begeistringen var selvfølgelig til å ta og føle på da Eirik, mitt onkelbarn fikk lage sin egen pannekake med blåbær – som virkelig fant i smak! Etter museumet bar det til Huk, som er Oslos svar på «Bukta» i Tromsø, eller «Gressholman» i Harstad. Det var virkelig en fantastisk dag, og vi var virkelig heldig med været. Nå er vi kommet hjem til Kjelsås igjen, og vi venter på Kari og Tony som skal komme på besøk en rask tur å hilse på. Sist gang jeg møtte Kari, var i Barcelona når hun ventet på at Tony skulle bli utskrevet fra sykehuset og frisk nok til å ta flyet hjem til Norge igjen, etter en ganske stygg hodeskade.

Forøvrig, er det Langfredag i dag, som i følge bibelen (og trolig Korannen, osv) symboliserer dagen da Jesus ble tvunget til å bære sitt egen kors og bære en stram tornekrans på hodet, etter utallige piskeslag opp gaten Via Dolorosa i Roma. Vandringen endte til slutt på Golgaten, hvor han ble hengt på korset. På toppen av korset stod det forøvrig «INRI», som er et akronym til «IESVS·NAZARENVS·REX·IVDÆORVM» som betyr «Jesus av Nazareth, Kongen av Jødene».

Men nå må jeg stikke før jeg går glipp av nachoen! :)

Her er forresten jeg som står på stylter for første gang på 15 år sikkert :)

Vidar på stylter
Vidar på stylter

2 kommentarer til “Visitt til Bygdøy Folkemuseum og Huk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.