To boldly go…

4 store kara på et motellrom; ei natt full av snorking, merkelige kroppsodører, en AC med personlighetsforstyrrelser og senger som tok knekken på 2 av 4 rygger. Høres flott ut. Resultatet? En dag full av usedvanlig godt humør!

Vi starta med frokost på Running Bear Pancake House, hvor vi lærte enda litt mer om hvorfor dette landet har et fedmeproblem. Så dro vi til en av verdens mest berømte nasjonalparker: YELLOWSTONE! To boldly go where all the tourists also have gone. Hrm.

West Entrance kosta oss 25$ men det var da greit nok. Så ble vi straks utrolig lite gira av den trege køa vi havna i gjennom landskap som like gjerne kunne vært Nord-Sverige. Boring! Men plutselig nådde vi kilden til forsinkelsen: En flokk Mule Deer på vei over veien og en park ranger som dirigerte trafikken. Plutselig var dette dritspennende og foto-Vidar tok løs. Vi fikk også se en Bison som lå og slacket i veikanten og KJ tissa nesten på en lite strategisk plassert Pika. Ikke spør. Så kom vi til Firehole Canyon Drive, en liten avstikker hvor man kan se en søt canyon med høye klipper rundt og ei elv i bunnen. Kulere enn det høres ut, men fremdeles kun en liten oppvarming før vi kom til godsakene.

Fountain Paint Pot ble vårt første møte med hot springs’ene som Yellowstone er berømt for. Et fascinerende område med høy grad av termisk aktivitet, noe som vises på flere måter. Bakken damper og vann pipler ut, med så intens gehalt av svovel, bakterier og mineraler at bakken antar en merkelig rød-gul farge med masse forskjellige nyanser. Små og store hull med helt klart boblende varmt vann finnes spredt utover området, med vegger i nydelig blått/hvitt. Og så har man selve geysirene… De finnes i alle former og størrelser, og en av de mer middels siza geysirene fant det for godt å sprute på oss!

Vi fikk se mye fantastisk i dag, og selvfølgelig måtte vi se Old Faithful. Han var litt slapp i dag og spruta ikke til sitt fulle potensiale (høhø) men gav oss allikevel en stor opplevelse. Her befinner det seg mye rart under overflaten!

Vi avslutta turen med en svipptur til og litt spasering på West Thumb ved Yellowstone Lake, et av stedene hvor supervulkanen er på sitt mest aktive. Her gikk vi rundt blandt flere kilder og sære geologiske fenomener. Det er vakkert og skremmende, siden vi vet at dette er stedet hvor jordens eventuelle endelikt skal begynne. I morgen eller om 5000 år, hvem vet?

Okay, vi satte kursen mot Seattle. USA er et land med mye variert på naturfronten og nå har vi funnet et av de bedre områdene: Montana! Dette er basically et noe oppjazza norsk landskap med store sletter, høye og vakre fjellområder, elver og sjarmerende småbyer av typen vi vanligvis ser på TV – som f.eks Harrison. Vi er storligen imponerte!

Også får vi med oss at nordmenn har kameratene sine i kjeften når de blir vekket av isbjørn…. Dere altså. God natt fra Missoula! Dagens kjørerute kan som vanlig sees ved å klikke HER.

PS: Daniel er fremdeles i live.

Old Faithful var fremdeles et syn for guder, selv om den ikke nådde topphøyden
Fountain Paint Spots var vårt første møte med geysirene. Dog ganske små utbrudd
DIsse fargene går igjen rundt alle "hullene" i Yellowstone. En suppe av underjordiske mineraler og bakterier
Vanlig vegetasjon dør pga bakteriekulturen og den unaturlige varmen i jordsmonnet
Fristende med en dukkert, men temperaturen var nok tanken for varm!
Supervulkanen ved Yellowstone National Park er nok trygg i 2010, men hva skjer i 2012?

1 kommentar til “To boldly go…

  1. Herlighet… ikkje misunneli i d heile tatt :P

    Ser ut som dåkker storkosa dåkker.. og æ e igruinn vælldi gla førr at æ slæpp å dele rom, om d e som du beskriv :P

    Må dåkker bare ha en fortsatt heidundranes fin tur :):)

    -Maria

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.