Kveite på kroken!

Dette innlegget kom tidligere enn forventet, men det er ikke en hverdagslig hendelse det som har skjedd – så dette må jeg skrive om. Etter en koselig St. Hans-aften med gode venner i Brokvikfjæra (Halsebøneset) ble det sen kveld og jeg sovnet vel ikke før i 4-5 tiden i forteltet ved vogna til John og Trine. I 7-tiden våknet jeg av drivhuseffekten av sola som stod på inn «vinduene» i teltet, og det var egentlig bare å komme seg opp. Det var nemlig duket for fisketur på havet sammen med John, Trine, Leah og Arnt etter noen timer. Med gårdagens rus på marsfart ut av kroppen, bar det til havs hvor vi spesifikt hadde utstyr til hensikt å fiske kveite. For dem som ikke har vært med på slikt før, kjennetegnes utstyret kort og godt med at det er stort og grovt. Gjerne så store jigger (sluker) at kun kveite eller veldig stor fisk kan bite. Gjerne også snøre og stenger som kan tåle 50kg+, om du satser på storkveite.

Det hele så i grunnen litt mørkt ut om vi ser bort fra været, som var nydelig – før jeg kjente at stanga bråstoppet i noe stort etter drøye 2 timer effektiv fisking. Før jeg hadde fått sagt «Shit!», raste det jeg hadde i enden avgårde med store mengder snøre. Heldigvis var jeg godt forberedt med slure innstilt til formålet. Til tross for at sluringen på snella var grovt innstilt, raste kveita ut 4-5 ganger i slike «utbrudd» hvor det fort forsvant 30-50 meter snøre ut i havet. Etter omkring 15-20 minutter med blodslit og «pumping» begynte både fisken og fiskeren å bli sliten og det gikk endelig rette veien med snøret. Langt nede i havet, skimter jeg en skikkelse jeg aldri kommer til å ta feil av verken utseende- eller oppførselsmessig. En flat fisk med hvit buk og brun «rygg». Det var en stor rugg av en kveite. Med god hjelp fra John og Arnt, fikk vi ved hjelp av en kveitekrok fisken fort ombord. Det var en smekkfeit kveite på en vell drøy meter. Dette var første gang jeg hadde fått kveite, og det på stang. Begge armene og hender skrek i smerte, og jeg ropte og dansa rundt i glede. For en opplevelse! Når vi kom vel i land, fikk jeg min kjære onkel Edgar til å komme med vekt for å veie fangsten. Nåla stoppet på ca 25kg!

Fisken ble tatt på drøye 30 meter med en gummijigg m/enkelkrok (som heldigvis satt godt i kjeften på kveita) Dette på en Lawson Powerjigger stang og en Ambassadeur 10000i snelle. Jeg kan til slutt avrunde med å si at jeg allerede har vært å kjøpt inn mer utstyr, og håper å komme meg på flere slike vellykkede turer. Slenger på et par skrytebilder av fisken og meg selv, selv om jeg har lagt dem på Facebook allerede :-)

Kveita er endelig ombord, og jeg vil selvfølgelig knipse bilder til skrytebilde på Facebook!
Stolt fisker med fangsten på display. Tung var den å holde også.
John halte også inn ei kveite på omlag 5-6 kilo for å ikke havne i bakleksa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.