Første rundtur i New York

Dagen i dag startet tidlig for meg. Klokken 09:30 stod jeg opp, og tok Metroen (T-banen) ned til byen rundt 10:00-tiden. Siden jeg ikke helt visste hvor jeg skulle begynne, satt jeg bare på metroen helt ned til Brooklyn Bridge, og gikk helt over slik at jeg fikk sett New York litt på avstand. Deretter gikk jeg opp nesten hele Broadway og fant veien til de mest kjente lokasjonene. Noe av det første jeg fant, var Ground Zero som for tiden faktisk bare er en byggeplass. Men det var rart å gå i gatene som man så klipp fra på TV og tenke hva som foregikk der 11.09 for noen år tilbake. Opp Broadway var jeg innom både statuen av George Washington, Trinity Church, New York Stock Exchange (som man ofte ser på TV når det går ræva med USA-økonomien), Wall Street naturligvis og Madison Square Garden. Siden jeg ikke hadde noe kart, tok hele turen mange timer (med tanke på at Broadway er LANG) og det var deilig å komme tilbake på hotellrommet å slappe litt av med appelsinjuice og TV. I morgen blir det Times Square, Rockefeller Center og kanskje Frihetsgudinnen. Nå har jeg tatt meg en nesten 2 timer lang ettermiddagslur, og tenkte nå å ta meg en pils på en lokal bar. Kommer tilbake med mere oppdateringer etterhvert!

Empire State Building, fra en litt dårlig vinkel..
Empire State Building, fra en litt dårlig vinkel..
New York Stock Exchange (NYSE)
New York Stock Exchange (NYSE) på Wall Street.
Brooklyn Bridge, mot Brooklyn
Brooklyn Bridge, mot Brooklyn

1 kommentar til “Første rundtur i New York

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.