Og snipp snapp snute…

.. så var eventyret over… Akkurat nå sitter jeg på LaGuardia-flyplassen, som ligger ved Bronx i utkanten av New York City. Jeg har hatt en helt fantastisk tur og mange minnesrike opplevelser. Og New York er helt klart en plass man kommer tilbake til! Og det kommer sikkert jeg også til å gjøre. Jeg har allerede gjort meg mange erfaringer og funnet fine restauranter og områder, så kanskje det blir desto mer moro neste gang? Roadtrippen vår, var jo det store høydepunktet – og skuffet ikke på noen måte. Vi var innom veldig mange kjente plasser, men fikk også smaken av «bygda» i mange av statene vi var innom når vi faktisk valgte å ta turen utenom Interstate’ene (de «raske» veiene) Rist av dere hva dere ser og hører om amerikanere.. Amerikanere er svært gjestmilde folk, og er vennligsinnet av natur. Du kan derimot gå på en smell i USA, da amerikanere generellt sett er lang mer høflige enn oss normenn. En strofe som du hører hele tiden, hvor enn du går er. «Hey Sir, how are you?» eller «Hey, how are you doing?» – og dette kan være helt normale fremmede folk du eks. møter på bensinstasjonen. Om du som naiv normann velger å bare nikke og smile, kan du oppleves som frekk og uhøflig. Dette er nok hvordan folk som oftest kan bli misforstått i USA. Høflighet er en dyd her…. Det var noe av det første jeg lærte meg på mine Canada-turer. Og det syns jeg er en fin og unik ting :)

Til slutt kan jeg føye til at New York er enormt stort, og har du forhåpninger om å få med deg alt sammen og ha god tid – burde du ikke bli her kortere enn en uke. Du kan få med deg de store landemerkene og kjente plassene på en dag om du vil, men mange av plassene fortjener lengre tid. Nok en ting å tenke på, er at New York sannsynligvis er på Top3-lista på «Dyre byer» i USA. Regner med at Hollywood og Los Angeles er tanken dyrere, så ikke tro at du nødvendigvis har VELDIG god råd her. Du er rikere enn i Norge med samme pengene, men det er nok det. Om du kjører bil, kan du selvfølgelig nyte råbillig drivstoff til 5-6kr/liter…..

Vi fant forresten ut senere på dagen i Washington DC, at vi hadde vært der samtidig som den store metro/subway-ulykken. Litt skummelt spør du meg, særlig når vi møtte «bråten» med utrykningskjøretøy. Heldigvis tok vi ikke T-banen…

Nå er det snart boarding, og jeg skal pakke ned sakene mine. Deretter er det 4-5 timer med venting i Philadelphia.. Hurra!

For dem som vil se den «endelige» kjøreruten vår, kan dere klikke HER. (for dem som liker tall kan jeg nevne at vi totalt tilbakela 5 360 km gjennom 11 stater)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.