Kjære pappa

Tirsdag den 3. November var det 6 år siden min kjære pappa så plutselig ble revet bort fra oss. Hver 3. November tenner jeg et lys for pappa, og tenker på alle de fine opplevelsene og tidene vi hadde sammen. Det er rart at det har gått så lang tid, fordi jeg enda husker så mange detaljer. Det har kanskje noe med at det ikke går en dag uten at jeg unner min kjære pappa en tanke. Etterhvert som man vokser opp, innser man mer og mer hvor mye det tar av en selv å være forelder og man får et helt annet syn på fortiden. Det er rart å si det, men jeg føler mange ganger nærværet av pappa. Spesielt når jeg gjør ting jeg vet han satte pris på. Når jeg er på sjøen, når jeg reiser rundt i den store verden, eller når jeg har det tungt til sinns. Jeg har lysst å skrive noen ord til pappa, og håper at han får meg seg dette.

Kjære pappa, det er ikke hver dag jeg skriver eller sier noen fine ord til deg, men siden du snart ville hatt bursdag og «dagen» har passert, vil jeg gjerne skrive noen ord som jeg kan se tilbake på. Jeg har ikke helt ord for hvordan verdenen min braste over hodet på meg når du gikk bort fra oss. De høydepunktene og milepælene i livet mitt og ellers i familien jeg så gjerne ønsket du hadde opplevd, fikk du ikke oppleve. Jeg fikk endelig kjørt opp til bil, jeg slet meg gjennom rekruttskolen, Helt til siste dag, ville du ikke vise oss at du var svak og fokuserte hele tiden på at vi måtte ha det fint og koselig til siste stund, selv om du visste hvilken vei det gikk. Det går ikke en dag at jeg ikke tenker på hva du gav meg i livet. Du lærte meg å like havet og fiske, du lærte meg å spille orgel, du inspirerte meg til å bli så musikalsk som jeg ble og ikke minst å sette pris på naturen. Kanskje man har et litt selvsentrisk syn på oppdragelsen når man har mindre, og at jeg aldri sa til deg for fantastisk pappa du var for meg og familien.

Det er merkelig å si det, men jeg vet at du er nær meg noen ganger. Jeg føler det når jeg er på sjøen, jeg føler det når jeg reiser, jeg føler det når jeg er lei meg. Plutselig kommer en varm følelse over meg, og det er en ordentlig god følelse. Jeg håper at hvor enn du er, at du vet hvor glad jeg er i deg og hvor mye jeg savner deg her blandt oss. Det er så mye jeg vil vise deg og fortelle deg, som jeg bare kan hviske ut i luften til deg. Jeg håper du hører meg noen ganger. Det var så mange ting i livet vi aldri fikk gjort sammen, og det svir så innvendig når jeg tenker på det. Derfor håper jeg at du passer godt på meg, og følger mine skritt.

Hvil i fred hvor enn du er pappa, du har en helt spesiell plass i mitt hjerte.

Pappa

3 kommentarer til “Kjære pappa

  1. Han var en god mann! Snill og hyggelig, og veldig, veldig glad i familien sin! Jeg tenker på dere hver gang jeg kjører forbi huset på Vollstad. Tenk så stolt han ville vært av deg i dag. Han visste nok at du ville nå langt i livet, og at du ville fortsette å være mye ut i naturen slik som han likte så godt. Utrolig at det er hele 6 år siden… tida går så fort! Hold fast i tanken på at en dag møtes man igjen på den andre siden! RIP

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.