Rifle – 6,5×55, .308, 270, 30-06.. til besvær

Jeg har i den siste tiden vurdert sterkt å kjøpe en rifle til småviltjakt, da min Lanber Gyttorp 12/76-hagle ikke dekker alle bruksområder. Jeg tenkte lenge å kjøpe Tikka T3 Lite i 6,5 x 55, men etter å ha holdt Tikka i hendene og sammenlignet litt med andre våpen i samme prisklasse, konkluderte jeg med at Tikka har for mye «plastikkfølelse» for min del. En veldig aktuell kandidat er Browning A-Bolt II Composite i enten 6,5 x 55 eller .308.  Litt av usikkerheten i valg av kaliber, er hvorvidt jeg kommer til å ta med meg dette våpnet til land som ikke kamrer 6,5 x 55 (som er et europeisk kaliber først kamret av Mauser) I USA, måtte jeg ha leita en stund før jeg fant noen som kunne selge meg ammunisjon til dette kaliberet. En fordel med .308 er at løpet kan kappes mer ved montering av lyddemper (som jeg også skal kjøpe samtidig) og fremdeles være innenfor minstekravet til anslagsenergi for storvilt, i tillegg til at det er et «internasjonalt» kaliber som er velkjent på alle kontinent (i motsetning til 6,5 x 55)

Det skal ikke være lett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.