As we drive through the Valley of no shadow, only Death…

Tid for litt sightseeing! Jack in the Box var snill og serverte oss frokost av sunneste kaliber (ahem), så mette og gode lot vi Erna guide oss mot dagens reisemål, om lag 2 timer unna. Erna er forresten GPSen vår og har fått navnet sitt fordi hun er lunefull og ustabil som et gammelt kvinnfolk. No offense.

Temperaturen steg gradvis, veien ble dårligere og vi skrudde opp AC’en, og plutselig entret vi DEATH VALLEY – nasjonalparken som hvert år tar livet av dårlig forberedte turister. Ikke oss! Vi hadde nemlig gjort research og fortjener klapp på solbrente skuldrer for det.

Dante’s View var første punktet på lista. 5000 fot over saltsletta langt der nede, en utsikt som til og med tok pusten fra oss – og vi har sett Grand Canyon! Dette kan nesten ikke beskrives. Derfor gjør vi det heller ikke. Hah.

Derfra kjørte vi langs Furnace Creek Wash til Zabriskie Point, et utkikkspunkt hvor man kan se endeløse formasjoner av lavastein bølge seg av gårde gjennom horisonten mens de ser ut til å vibrere pga en lufttemperatur på godt over 40grader C. Jaggu likner de litt på pappmaché også!

På Furnace Creek Visitor Center fikk vi vite at vandaler har ødelagt Mushroom Rock, et av naturens merkeligste skaperverk. Trenger vi å si noe om hvor bedritent det er å gjøre slikt? Fy faen!

Mesquite Flat Sand Dunes var helt surrealistisk; her har man plutselig vandret ut i Sahara! Sånn skal en ekte ørken se ut, ja. Vi «nøyt» varmen og fotograferte litt, før vi snudde i Stovepipe Wells Village og satte kursen mot Badwater Basin.

Neste stopp var Devils Golf Course, en slette full av naturlige krystallformasjoner som ser ut som en helt annen planet. Dessverre har en sjelden flom ødelagt mesteparten, men det var fremdeles et imponerende syn.

Så kom dagens siste: Badwater Basin. Opprinnelig døpt av en reisende som endelig hadde funnet et vannhull, som eselet hans nektet å drikke av; Badwater er et bitte lite vannhull i enden av ei gedigen saltslette et par hundre fot under havnivå, noe som gjør den til det laveste punktet i Nord-Amerika. Det var en spesiell følelse å labbe utover sletta på saltavleiringer som er tusener av år gamle. Lufta vibrerer og alt ser ut som det rister, og vindpustene som ellers ville vært en velsignet avveksling gjør kun varmen verre. Og i dette miljøet drev folk gruvedrift!! Da vi kom inn i bilen rant svetten i strie strømmer, men vi hadde som tidligere nevnt vært lure: Vi hadde kjøpt masse vann. 4 mann har nok konsumert tett på 8 liter i dag. Nesten iallfall.

Anyway, takk til Death Valley for en helt sjelden opplevelse. Og takk til McDonalds for kjapp kveldsmat. Og helt til slutt: Skal du kjøpe sjokolade her i USA, ligg jævlig langt unna Hershey’s Milk Chocolate. Den smaker spy!

Panorama av utsikten fra Dante's View ved Death Valley
Panorama av Devils Golf Course på "bunnen" av Death Valley
Panorama av Zabriskie Point i Death Valley
Mesquite Flat Sand Dunes var en varm, men spesiell opplevelse med "ekte" ørken
Øystein, Kai Joar og Vidar skuer utover det vi skal tilbringe resten av dagen å utforske
Badwater var ekstremt varmt, nærmere 45'C og klatret mot 50'C
Ikke rart at eselet til pioneren ikke ville drikke det ramsalte vannet i Badwater

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.