Det der va jo gjedd førr pængan!

På dagen ei uke etter at vi forlot SØVVIKA våknet vi duggfriske og klare til det som skulle bli turens dyreste men definitivt råeste dag so far: Universal Studios, Hollywood! Vår kjære GPS guidet oss inn i stadig finere strøk, og plutselig stod vi foran porten. 20$ parking. Kaching. Så bilen fikk stå på Frankenstein A7 og vi fikk stå i kø. På slutten av køa fikk vi betale totalt 476$. Kaching.

Hva skal man så si om det som møtte oss? Absolutt awesome. Vi startet i det små, med House of Horrors som var ganske stilig. Klassiske horrormonstre ventet i mørket for å hoppe ut etter oss og være skumle. Frankensteins monster, mumier, zombier og ulvemenn. Tøft. Så tok vi turen ned til Lower Lot og tok Jurassic Park-ride’en! Den var kort men vi fikk se noen kule «dinosaurer», «tekniske feil» og ble spruta søkkvåte på turen. De tok et bilde da vi stupa ned siste dropet og det ble jo bare helt fantastisk. Alle så superbt dumme ut. Stilig!

Terminator 2: 3D var et utrolig fett show, hvor filmpartene hadde Arnold, Edward Furlong, Linda Hamilton og Robert Patrick i hovedrollene og James Cameron regisserte. Setene ristet og live-action vekslet med 3D-film på store lerret. Yay!!

Så heiv vi oss med på Universal Studio Tour, en timelang omvisning på hele området deres. Vi fikk se alle fastsettene deres pluss noen faste installasjoner – Norman Bates jaga oss med kniv, Jaws spiste en politidykker, flykrasj-site’en fra War of the Worlds røyk og gnistra, og vi tok en sving innom nabolaget til Desperate Housewives. Underveis var vi innom subwayterminalen fra Earthquake hvor ALT gikk på trynet og falt sammen med flammer og gnister. Tøft.

Men best på hele touren var uansett King Kong 360 3D. Vi stoppa inne i en mørk tunnel som plutselig var et 360-grader environment fylt av dinosaurer som ville kverke oss! Heldigvis kom King Kong oss til unnsetning og banka hele gjengen. Vi kan ikke gjøre opplevelsen justice i det hele tatt, det var kun fantastisk.

Shrek 3D var morsomt, men det var nok mest for kidsa. Waterworld derimot… Det var bare kjempekult! Et show fylt med vannspruting, skyting, flammer, ACTION, en supersardonisk badguy og skuespillere fra C.S.I, Desperate Housewives og liknende. Kun småroller, såklart. Men dæven for et show!!

Øystein hadde forresten en fabelaktig dag: Først møtte vi en mumie som pekte på Twisted Sister-skjorta, gav tommel opp og et godt håndtrykk. Så passerte vi en liksom-gate hvor liksom-prostituerte damer liksom-la an på forbipasserende menn, og plutselig hørte vi: «Oh my god, Bret Michaels just walked by!» Damene mente Øystein. Så kom kremen på pølsa: «He looks better in real life!» Hva skal man si? NOEN var litt vel høy på seg selv etter det…

Vi avslutta dagen med lekker biff på «Ranchen» utenfor gjerdet, og en tur opp til Hollywood-skiltet for å knipse bilde. I dag har vi vært superturister! Haha!

Temaparker som dette er en morsom ting å oppleve. Alt er tilrettelagt for at man skal kjede seg minst mulig selv om man venter i lange køer, og underholdningen er gjerne supercheesy. Meninga er å suge deg inn slik at du skal bruke mest mulig penger på merchandise, hvor det er tydelig at mye av pengene ligger. Trikset er å la seg underholde og ha det så gøy som mulig uten at man blir så revet med at man begynner å bruke penger på mer enn inngangsbilletten, som egentlig er dyr nok i massevis. Sleipt, cheesy, men du verden så morsomt!

En lang dag er over, etter å ha tilbragt store deler av den ved Universal Studios. Et minne for livet!
Øystein poserer som Arnold (eller Bret Michaels?)
Norman Bates var lite interessert i gjester ved Bates Motel. Vi kjørte videre!
4349 Wisteria Lane (Ana Solis sitt hus), fra Desperate Housewives
Et flykrasjset brukt i War of the World. Spesiell plass å kjøre inn i, på et rart vis.
Det ble mye flammer, vann og skyting i Waterworld-eventen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.