North, Miss Tessmacher!

Egentlig hadde ingen lyst til å stå opp i dag, fordi alle var skikkelig trøtte. Men tøffe reisende kan ikke somle med slikt, så av gårde bar det – for første gang på turen med Øystein som sjåfør! Så kan alle gutta skryte av å ha kjørt bil i USA.

Vår første stopp i dag var Hill Aerospace Museum som, tross en superbillig folder som fikk oss til å forvente ca ingenting, i aller høyeste grad var verd hvert et øre. Gratis var det også. Der fikk vi se stort sett alt det amerikanske luftforsvaret har hatt å herje med, omtrent fra luftfartens spede begynnelse og fram til Gulfkrigen. Vi har tilogmed tatt på en SR-71 Blackbird! Det var ganske så interessant å se hvordan ting har utvikla seg, og like skummelt å se våpnene de bærer på. De hadde jaggu ei atombombe der også! En replika riktignok, laget til og brukt i filmen Oppenheimer. Herreminhatt.

Kjøredagen var ellers nokså rolig, selv om vi nå er bekymra for Daniel som er uggen! Vi fant oss et motell i West Yellowstone, Montana, og her skal det sløves til i morgen. Følg med og få vite om Daniel har krepert! Dette blir spennende!!

For dem som vil se dagens kjørerute, kan dere klikke HER.

Hill Aerospace Museum i Utah var mer enn det vi hadde forventet oss... og gratis!
SR-71 "Blackbird" var mat for avionikknerder
SR-71 "Blackbird" var verdens raskeste fly og er fremdeles verdens raskeste jetfly ved Mach 3+
McDonnell Douglas F-4 Phantom var Vietnam og Koreakrigens suksess i lufta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.