Screw you guys, we’re going to DISNEYLAND!!

Åjadda, vi gjorde det. Tross litt forsoving sa vi farvel til LA og dro mot Anaheim. Enter parkeringsplass Goofy, 14$. Kaching. Det morsomme var at de har et minitog der som drar deg fra parkeringshuset til selve parken. Admission 4 people, 288$. Kaching. Disneyland viste seg å være noe større enn Universal, men allikevel inneholde ca samme antall attraktive attraksjoner for oss gutta på bærtur. Dette naturligvis fordi Disney sikter seg inn på et noe yngre publikum. Og eldre faktisk. Vi observerte at man kunne ta en stor porsjon av ungdomsandelen fra i går og fordele opp og ned i alder, så har man et greit bilde av forskjellen.

Ok, vår dag: Vi starta med Jungle Ride. Dette var da en båttur gjennom et fuktig jungellandskap fullt av elefanter, krokodiller, slanger og greier, med en guide som hadde så tørr humor at hun burde vært lærer. Minst. Kanskje rektor. Anyway, det bar videre til neste ride:

Indiana Jones! Vi stod ca en time i kø, ganske så stilig kø faktisk, i «jungel» og «tempelruiner» før vi fikk en videovelkomst av Sallah fra de originale Indy-filmene. Så satt vi i bilene! Av gårde inn i mørket bar det i full fart. Lysende øyne, skumle lyder, feller og en diger rullende kampestein etterfulgt av et dropp ned i totalt mørke gjorde dette til en spennende ride. Awesome.

Disneys Haunted Mansion var nok hakket hvassere enn Universals. De hadde spøkelser av alle slag, røyk og svevende hoder og andre objekter, pluss den fantastiske musikken som Disney var kjent for for ca 30-40 år siden. Bør oppleves.

Etter ca 20 minutter i kø for Mine Ride’n brøt den sammen! Vi ble triste og lei oss, men etter ca 45 minutter til i kø fikk vi kjøre Matterhorn; en berg-og-dal-bane med yetier og morsomme greier. Det rista oss løs og tok humøret opp igjen.

Star Tours var fett! Det var en Star Wars-themed opplevelse; en simulert tur ut i verdensrommet rundt Endor, hvor vi kom under angrep av en meteorsverm og the Empire! Vi var helt nede på overflaten av Death Star, før vi kom trygt tilbake i havn. Fantastisk var det at det nå var 5 dager igjen før ride’n skulle legges ned i 1 år pga ombygging. Flaks!

Innoventions er senteret hvor man får et innblikk i fremtidens hjemmeteknologi. Vi snakker stort sett om komfort og kontroll av huset ditt. Vi fikk også en demonstrasjon av ASIMO, Hondas geniale humanoide robot. Stilig og skremmende.

Så var endelig Mine Ride’n i orden. Den gikk fort, opp og ned, med løse boulders og ei dynamittyggende geit, og var tvers gjennom morsom. Adrenalinet og den oppgira stemninga herfra ledet oss så til dagens største og siste attraksjon… SPACE MOUNTAIN!

Her passerte vi nok timen i kø, og basert på legender om hvor rask og crazy dene ride’n er begynte nervene å tære voldsomt. Det var så vidt vi turde (ikke si det til noen), men DÆVEN det var verd det! Hele greia var cheesy sci-fi i tema, men kult som fy. Du settes i vogner 2 og 2 og klatrer sakte opp en tunnel med stjerner rundt mens de teller ned til utskytning. 5-4-3-2-1…og DER raser vi av gårde. Stjerner all around, opp og ned, til side gjennom svinger kastes vi, stadig fortere og stadig mer desorientert. Vi roper og gliser fra øre til øre og altfor fort er ride’n over men adrenalinet raser fremdeles i kroppen. Vi er ekstatiske!

Tross alt det fete vi har opplevd disse to dagene er nok Disneyland hakket foran pga denne ride’n. Iallfall nesten. Ok, dødt løp da? Hm. Men Universal vinner litt på folkevennlighet; der var alle arbeiderne skikkelig happy og sosiale og hadde det tydelig gøy på jobb, noe som fikk oss til å føle oss velkomne. Her derimot virket det som om de helst ville ha oss på og av attraksjonene fortest mulig og ikke stå i veien for dem. Oh well. Slike småsaker kan ikke ødelegge inntrykket for noen av parkene – vi har hatt det GENIALT!

Storfornøyd etter en hel dag i Disneyland, California
Kai Joar og Daniel er klar for å kjøre Matterhorn Bobsleds
ASIMO viste oss at roboter virkelig kan gå (også i trapper), og avlyde ordre slik man ser på film

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.