Borte bra, men hjemme best

Etter vår 8,800km og 3 uker lange roadtrip i USA var begeistringen egentlig litt stor for å komme seg hjem til hverdagen igjen. Greit nok, ferie er flott, USA er spektakulært på alle vis – men godt er det å komme hjem å «svelge» inntrykkene også.

Selv kom jeg hjem til litt av en uhyggelig overraskelse. Etter jeg hadde låst opp døra hjemme, merket jeg umiddelbart at noe ikke stemte. Alle lys i leiligheten var av, og alt var bekkmørkt. Etter å ha sjekket sikringsskapet, fant jeg ut at værtfall to vanlige sikringer samt hovedsikringen var røket. Greit nok tenkte jeg, og flippet opp bryterne igjen – alt var som før. Etter 30 timer reise med lite mat skulle det smake med litt mat, tenkte jeg. Ikke tenkte jeg på hvilke følger et strømløst hus har for en fryser eller et kjøleskap. Joda, her var både fryseren (toppen på kjøleskapet)  og kjøleskapet fullstendig avrimet og fryseren stod i vann. Jeg kunne utifra lukten fra fryseren anta at den hadde vært strømløs siden jeg dro ca, da alt av mat var ødelagt. Etter mye skrubbing og vasking, lukter enda kjøleskapet og fryseren min weird, men la oss håpe at det automagisk forsvinner etterhvert.

Siste dagen i San Francisco la vi avgårde mot Palo Alto i Silicon Valley for å se hva Apple Store hadde å friste med. Som den nest siste i flokken som enda ikke hadde gjort et tradisjonelt «idiotkjøp» (les: spontankjøp), var det min tur. Nemlig en iPad. Jeg trøstet og pleiet min egen samvittighet med at jeg skulle bruke den 30 timers reisen hjem til å avgjøre om jeg skulle selge den til kolleger/venner, men jeg skjønte fort hvor det gikk. Senere på kvelden var plasten og pakken allerede sprettet opp, jeg hadde bestemt meg. Disse små «surfebrettene» har utvilsomt et noe begrenset bruksområde, men de få bruksområdene gjør det veldig lett avhengig av dem og blir fort en uunnværlig «dings» på stuebordet ditt.

Siden denne posten ble så lang, skal jeg heller skrive en utdypende iPad-post i løpet av uka om mine foreløpige anbefalinger og erfaringer. Følg med om dere vil :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.