There and back again!

Til helvete med Alcatraz! That’s right. Gutta på bærtur stakk ned til Pier 33 for å skaffe billetter til det berømte fengslet. Neste tilgjengelige tur viste seg da å være ei uke fram i tid. Greit nok, køene er latterlige lange. Vi kjøper den. Masse turister, blabla. Men hun tispa i billettkiosken som bestemte seg for å bortimot trakassere oss da vi prøvde å få greie på turmulighetene, hun kjøper vi IKKE. Vidar tok affære og skrev klagemail, som vi fikk noen interessante svar på fra ledelsen. De la seg skinnflate, og sjefen for sales&marketing inviterte oss dit som sine personlige gjester! Da var dagene gått og vi hadde ikke anledning til å ta turen, men morsomt var det nå å få en slik mail. Dessuten var faren hennes fra Bergen.

Gutta har brukt de to siste dagene til å sose rundt i San Fransisco, slacke og kose oss. Vi har vært på et museum hvor de stilte ut arkadespill og diverse andre spillmaskiner fra ørtenhundreogflatbrød og fram til i dag. Vi har traska rundt i forskjellige strøk og sugd inn inntrykk. Chinatown for eksempel. Det var som å stige inn i en annen verden, eller DEL AV verden, hvor farger, lukter og tempo var helt forskjellig fra det vi er vant med. Vi fant oss en bitte liten «resturant» ved navn New Moon hvor vi fikk servert diverse kinesiske matretter, og hvor shabby enn sjappa var: maten var skikkelig god. Bortsett fra suppa som hadde den sedvanlige klorsmaken.

Homodistriktet var litt annerledes i stemning enn vi hadde ventet; rolig og avslappende atmosfære med åpenbart skeive folk svinsende rundt overalt, hver eneste sjappe i området hadde sin egen homoreferanse og INGEN av oss ble antastet! Hrmf!

Vi har sloga rundt og oppi motellets bassenger, vi har prøvd å finishe bruninga av våre vakre norske kropper – ingen lett oppgave i et tåkete San Fransisco. Slutten av reisa nærmer seg og etter 3 uker og 8000km både gleder og gruer vi oss. Hjem til privatliv og familier, hjem til jobb, hjem til normalitet. Og brødskive med brunost!! Helt absurd, men kjærkomment. Farvel til høflig betjening og utadvendte folk som er lette å komme i kontakt med. Farvel til sinnsykt overvektige folk og Mike’s Bikes, EZ-Lube, EconoLube og andre skitne og dårlige ordspill i bedriftsnavn. Farvel til AdultSwim og dårlige TV-reklamer, intenst AC-behov og fantastiske fremmedkulturelle inntrykk, palmetrær og Motel 6. Farvel til plutselig skrinlagte planer med påfølgende stemningsfulle opplevelser, vill Halvdan Sivertsen-synging midt i ørkenen, amerikanske strender og bystemning, urolig mage og uventede dopauser. Våre 3 uker i USA har vært en opplevelse vi alltid kommer til å huske. Takk til dere som har fulgt bloggen og kommentert, slik at dette kunne bli mer enn bare vår private reisedagbok. Personlig skal det bli merkelig å ikke lenger skulle fylle denne bloggen med halvtåkete fabuleringer om dagens hendelser. Hverdagen venter.
Live long and prosper!

På vegne av Daniel Ursin, Kai Joar Kristensen, Vidar Stokkenes og meg selv…
This is Øystein Kvile Hanssen, signing off.

PS! Vidar har summert reisen, i form av rene transportetapper på Google Maps. I tillegg kommer distansene vi har kjørt inne i byene vi har besøkt, samt lange kjøreturer til nasjonalparker og andre severdigheter. Den oppsummerte ruten kan dere se ved å klikke HER.

Fishermans Warf og pierene i San Francisco byr på fersk sjømat og generelle turistfeller
Chinatown i San Francisco var som en liten bit Hong Kong midt i storbyen. Fantastisk mat!
Det er ingen tvil om hvilken del av San Francisco vi entrer
The Castro bydde på mange spennende aktiviteter, for alle og enhver

4 kommentarer til “There and back again!

  1. Velkommen hjem!
    Har vært artig å følge dokker her og på sms!
    Nyt de siste timan ute i den store verden, så glede vi oss veldig til å se dokker hjemme i lille Harstad snart :)
    Masse klemma fra alle her, ska bli godt å ha dokker hjemme igjen! Marie sende en ekstra diger kos til onkel Øystein, vi savne dæ litt ekstra :)

  2. Takk!!! For spennende og morsom blogg. Det var en av de kjipeste dagene på kontoret, med absolutt INGENTING å gjøre – da Elisabeth plutselig tipset meg om reisebloggen deres. Og vips, så hadde jeg lest alt fra dere øvde dere i sikkerhetskontrollen på Evenes, til dere 8000 km senere var tilbake i SanFran. Høres ut som dere har hatt en flott tur. God tur hjem til moderlandet! :-)

  3. Heisann gutter. Har vært svært morsomt å følge reisen deres på bloggen. Må innrømme jeg svært gjerne skulle hatt en slik tur selv. God tur hjem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.